HELAAS door omstandigheden niet op ons festival aanwezig. Stadsbrouwerij Argentum is onze 6e brouwer

Schoonhoven heeft als vestingstad een historie die terug gaat naar medio 1400. Als handelsstad aan de Lek heeft Schoonhovcen door de eeuwen heen steeds een of meerdere brouwerijen binnen haar gemeentegrenzen gehad.

Bekend waren o.a de brouwerijen Brouwerij Het Hart,  Brouwerij Het Hoefijzeren en brouwerij Brouwerij De Drie Eendjes. Brouwerij De Zalm sloot aan het eind van de 19e eeuw voor het laatst haren deuren.

Medio Maart 2014 is Brouwerij Argentum vanuit een vriendengroep opgericht. In eerste aanzet werd er alleen in de weekenden biergebouwen en was er slechts een beperkte voorraad beschikbaar. Ondanks dat in de opvolgende jaren de brouwinstallatie werd vergroot en meer kon worden geproduceerd bleek het op commerciele wijze uitbaten van een brouwerij toch meer tijd te vragen dan beschikbaar werd en werd overwogen de activiteiten te stoppen.

In 2018 krijgt brouwerij Argentum nieuwe eigenaren, Henk van de Loo en Hannie van Hees, en werd de naam omgedoopt naar Stadsbrouwerij Argentum. Bij de overname was bedongen dat de toenmalige brouwer zijn werkzaamheden zou continueren terwijl Henk en Hannie de zakelijke kant van de brouwerij op zich zouden nemen. In de loop van 2019 heeft Henk de roerstok overgenomen hetgeen geen windeieren heeft gelegd. Stadsbrouwerij werd binnen de Krimpenerwaard een gevestigde naam met een eigenzinnig karakter.

In 2019 werd Stadsbrouwerij Argentum genomineerd in de categorie MKB voor de Ondernemersprijs Midden-Holland 2020: “Het bier van Stadsbrouwerij Argentum van Hannie van Hees en Henk van de Loo wordt geprezen om zijn hemelse afdronk en Hannie en Henk om de manier waarop zij, met passie en enthousiasme, een ambachtelijk bedrijf nieuw leven in geblazen hebben.” (citaat jury rapport)

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *