De 2 Brouwers

De 2e brouwer is bekend voor ons bierfestival.
Twee Brouwers startte in mei 2019 met twee mensen; jong en “ouder”. De een zocht naar een ambachtelijk bestaan en een zinvolle pensioen invulling. De ander heeft een hekel aan routine en houdt van experimenteren. Zo gingen zij van thuis brouwen naar een heuse micro brouwerij met aansluiten proeflokaal. De betekenis van T.E.L.L. M.E. is méér van “vertel het mij”.

Tijdloos
Iedereen heeft bepaalde herinneringen en passies en sommige thema’s blijven als een rode draad door je leven lopen. Die van ons zijn science fiction, fantasy en avontuur. In een wereld die steeds digitaler wordt, weten stripverhalen en films uit de vorige eeuw nog steeds analoge gevoelens en verlangens op te roepen. Om die beleving over te brengen was uniciteit nodig, en deze vonden wij in de oude Mickey Mouse filmpjes van de jaren 20 en 30; de zogenoemde rubber hose stijl. Door beeld, geur en smaak kan iedereen zich hopelijk weer kind of puber voelen.

Eigenwijs
Bierbrouwen is net als schrijven. Het is ploeteren, schrappen, opnieuw schrijven, onderzoek doen, verbeteren, speels blijven, het spannend maken en een diepe duik durven nemen in een specifieke biersoort, een bepaald genre. Al onze bieren moeten verhalen zijn. Avonturen die je moet proeven en lezen. Gecontroleerd en kwaliteitsgericht – maar met een gezonde dosis humor en niet bang om conventies los te laten.